Меню Затваряне

Президентите на САЩ и Украйна посетиха златокуполната катедрала „Св. архангел Михаил“ в Киев

На 20 февруари 2022 г. президентът на Съединените американски щати пристигна в Киев на посещение в израз на солидарност с народа на Украйна.

В рамките на посещението президентът на Съединените щати Джоузеф Байдън и президентът на Украйна Володимир Зеленски посетиха златокуполната катедрала „Свети архангел Михаил“, където бяха посрещнати от Негово Блаженство митрополита на Киев и цяла Украйна Епифаний.

Предстоятелят на Православната църква на Украйна благодари на Джоузеф Байдън за подкрепата, която той, народът и правителството на Америка оказват на Украйна в борбата ѝ срещу руската агресия.

В разговора г-н Байдън припомни предишното си посещение в Киев, вкл. визитата си в Михайловския манастир, както и срещата си с митр. Епифаний във Вашингтон през септември 2018 г.

В края на посещението предстоятелят на Православната църква на Украйна пожела на президента и народа на Америка да имат Божието благословение в своя живот.

По-късно на Мемориалната стена на Свето-Михайловския манастир президентите на САЩ и Украйна почетоха украинските войници, загинали в битката срещу руските нашественици.

Източник: Киевската митрополия на ПЦУ

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: