Меню Затваряне

Бойко Борисов получи орден от митрополит Гавриил за заслуги към Църквата

На 27 септмеври министър-председателят на България Бойко Борисов посети катедралния храм на гр. Ловеч “Св. св. Кирил и Методий” и получи от Ловчанския митрополит Гавриил орден на Ловчанска митрополия за заслугите и помощта му към Църквата.

“Ние с политика не се занимаваме, но когато трябва да оценим помощта, сме длъжни да благодарим” – каза митрополитът. Борисов благодари и изтъкна, че новата катедрала е една от най-добре изрисуваните.

“И пак да напомня, че само България не затвори църквите и манастирите по Великден” – продължи премиерът.

“Това исках да кажа, но пропуснах, че след Цветница и Великден основанието за Вашата награда е именно това, че Вие устояхте на огромния натиск срещу Вас, не затворихте църквите ни нито за Цветница, нито за Великден, нито преди това, нито след това, и факт е, че нито един заразен не се оказа по време на тези празници в църквите – това е доказано. И ние се радваме, че Вие повярвахте на Св. Синод, и имахте тая вяра и тая сила да устоите. Ние знаем какво е било, защото натискът върху нас също беше огромен. Така че това е най-важната причина за тази награда” – отговори митрополит Гавриил.

Източник: Лична страница на Бойко Борисов

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: