Меню Затваряне

При пожар са загинали 9 души в дома за възрастни хора в с. Рояк, Варненско

Девет души са загинали при пожар в дома за възрастни хора в провадийското село Рояк, а други двама са в тежко състояние, съобщи NOVA TV.

Сигналът е подаден малко преди 18 часа на 22 декември. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипи. Извършена е евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома.

Огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Първоначалната информация на МВР е била за шестима загинали, както и за обгазени хора. По-късно бе съобщено за девет жертви.

Пожарът е локализиран, пострадалите са отделени в ъгъл на двора и за тях се грижи персоналът на дома и хора от общината. Бърза помощ е потвърдила, че починалите са девет души. Причината за огъня все още не е ясна.

Директорът на дома Милена Мазурик заяви, че причините ще се изясняват в утрешния ден. В социалното заведение са настанени 58 души.

От Окръжна прокуратура Варна съобщиха, че са образували досъдебно производство по случая. На място е административният ръководител окръжен прокурор Красимир Конов, който ще ръководи действията по първоначалните огледи. Предстои да бъдат назначени различни експертизи. 

От свое име и от името на ръководството на Варненска и Великопреславска митрополия Варненският и Великопреславски митрополит Йоан изказа съболезнования на семействата на загиналите в тежкия инцидент в Дома за стари хора в село Рояк (тук).

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: