Меню Затваряне

Прокуратурата проверява обстоятелствата около смъртта на митрополит Козма

Прокуратурата на Агринио (Гърция) е наредила проверка относно случая на митрополита на Етолия и Акарнания Козма, който почина от коронавирусна инфекция. Тя разследва възможността други лица да носят отговорност за забавеното му предаване в болницата, въпреки че той е бил тежко болен от коронавирус и според информацията по случая досега, е отказвал да бъде хоспитализиран.

Според гръцки медии, цитирани от Orthodoxia Info, вече са извикани конкретни лица, за да се изясни първо кой е носил медицинската отговорност, когато йерархът е останал в резиденцията си от 18 ноември 2021 г., когато е дал положителна проба за COVID-19, до 1 декември, когато е откаран по спешност в болницата в лошо здравословно състояние.

Според същата информация, лекар от Волос, за когото се твърди, че е ръководил лечението, когато митрополит Козма е останал в резиденцията си, ще бъде извикан, за да каже какво знае за условията, при който са преминали първите критични дни от развитието на болестта.

По същество се изследва дали домашните грижи са били избор на конкретното лице или на други лица, освен самия архиерей, и дали те са го лишили по тяхна преценка от навременни грижи в болница, което е довело до бързо влошаване на здравословното състояние и до смъртта на митрополит Козма.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: