Меню Затваряне

Първа олимпиада по религия във Велико Търново

Православният богословски факултет на Великотърновския университет и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново организират Първа олимпиада по религия (християнство-православие), която ще се проведе на 21 април от 14:00 ч.

В олимпиадата ще вземат участие 25 ученици от 1 до 4 клас, а идеята и съдействието за нейното провеждане е на доц. Магдалена Легкоступ, преподавател в ПБФ.

В работния материал за състезанието са включени 15 тестови въпроса, както и задача за създаване на писмен текст – отговор на духовно-нравствен въпрос.

От началото на учебната година учениците от начален етап на СУ „Вела Благоева“ имат включен в програмата по един час седмично за религия.

Училището е получило от Великотърновска митрополия 150 броя от учебниците по “Християнство-православие”, върху които работи екип от преподаватели богослови и иконографи от Православния богословски факултет. По решение на Св. Синод учебниците трябва да се раздават на децата безплатно и всяка митрополия има за задача да ги разпределя в училищата, където има часове по християнство-православие.

Дни преди Възкресение Христово, победителите в олимпиадата ще получат награди от училището и от Православния богословски факултет.

ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Вела Благоева“ имат рамково споразумение за сътрудничество.

Източник: Страница на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: