Меню Затваряне

Уеб семинар на “Православен живот в Кения”

Пътуването до Кения не е нещо, което лесно може да се постигне, тъй като не всеки може да измине хиляди километри, за да стане свидетел на жизнеността на вярата в християнските мисии, благочестието на хората там и да се потопи в нова културна атмосфера и традиция. Има толкова много неща, които да научим от православните християни в Кения и да открием как програмата на мисиите е повлияла положително на растежа на християнската вяра и е мотивирала доброволци от САЩ да ги подкрепят.

Гръцката православна църква „Свети Йоан Кръстител“ в Бивъртън (Орегон), предлага безплатен уеб семинар в четири части на тема „Православен живот в Кения – въздействието на мисиите“. По време на тези излъчвания на живо на участниците ще бъдат показани църквите, селата и училищата в Кения, свързани чрез вярата и любовта към Христос.

Графикът на беседите, които можете да проследите онлайн е следният:

12 ноември (четвъртък) „Ефекти от зависимостта“ с д-р Уилям Блек. Д-р Блек ще разкаже историята на Православната църква в Кения и ще говори за светлината, която тя хвърля върху настоящата й борба със зависимостта й от чужда подкрепа. 

19 ноември (четвъртък)„Отговор на промяната“ с Джоел Плебан, Елейн Голдман и Вирджиния Гатони. Беседата ще разкрие историческата гледна точка за Православието в Кения, църковните служения, женските и младежки групи и усилията, положени да се адаптират те към промените, да повлияят на начините да бъдат независими и да подкрепят църковните общности в провинцията на Западна Кения. Какво се случва днес в отговор на пандемията с Covid-19 в църквите и училищата.

3 декември (четвъртък)„Образование и литургични нужди“ с Теодорос и Елени Карамацкос и Вирджиния Гатони, директор на училище „Свети Климент“ в Рирута, Кения. Беседата ще запознае участниците със специалните програми, които наблягат на нуждите в отделните мисии и в селските райони с висок риск, както и начинът, по който да се осигури подкрепа в образованието, да се насърчи независимостта и придобиването на умения и знания в изграждането на отделни литургични (богослужебни) структури (например местата за кръщение и направата на икони). –

10 декември (четвъртък) „Беседа на Негово Високопреосвещенство архиепископ Макариос от Кения“ с д-р Уилям Блек. Беседа с отговори на въпроси от публиката за това как мисиите на OCMC (Orthodox Cristian Mission Center) подкрепят усилията на православната църква да се умножава и разраства в Кения.

Беседите ще започват в 17:00 ч. PST / 8: 00 ч. EST и ще бъдат излъчвани на живо на страницата на “Св. Йоан Кръстител” в YouTube. Участието може да стане без предварителна регистрация, за да имате възможност да зададете вашите въпроси към водещите и да получите отговор по време на сесиите на живо. Ако не успеете да участвате, можете да изгледате уебинарите, които ще бъдат публикувани онлайн след всяка сесия на този плейлист.

Това е уникална възможност, която наистина свързва православните християни по целия свят. За повече информация можете да посетете сайта на Православен живот в Кения или да изпратете имейл на адрес orthodoxkenya@gmail.com.

Posted in Мисия

Вижте още: