Меню Затваряне

Редакцията на телеканал “Спас” се извини на прот. Алексей Умински

Руският православен портал “Правмир” съобщи, че представителите на телевизионния канал „Спас“ са се извинили на прот. Алексей Умински, след като един от участниците в последното предаване е призовал да се възбуди дело против свещеника и го е обвинил в екстремизъм.

Малко по-рано редакцията на сайта заяви, че прекъсва работата с телевизионния канал „Спас“, докато не бъдат поднесени публични извинения на прот. Алексей Умински, който е колумнист в сайта и отдавна сътрудничи с екипа.

„Те вече ми позвъниха. Реагирали са правилно на всичко това и днес вечерта в ефира на „Стриим“ извиненията ще бъдат поднесени лично и пред обществеността“ – разказва свещеникът, който смята, че след извинението въпросът за него е приключен.

Оскърбленията по адрес на прот. Алексей Умински прозвучаха в програмата на „Спас“, след като свещеникът излезе пред руската общественост с молба към властите да бъде оказана медицинска помощ на опозиционера Алексей Навални в затвора.

В предаването последва жестока критика срещу това изявление на отец Алексей и се чуха думи като:

“Разбрахме, че o. Алексей е предател, че получава траншове от Ходорковски, а като цяло е агент на чужди разузнавателни агенции, че “нарича себе си свещеник по напълно неясни причини”, “свещеник в кавички”, “престъпник, който се занимава с екстремизъм”, “той трябва да бъде преследван”.

Редакцията на „Правмир“ нарече поведението на водещия Роман Голованов „подигравка към уважаван свещеник“, но малко по-късно той също заяви, че извиненията ще бъдат поднесени в ефир.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: