Меню Затваряне

Рождественската Литургия във Витлеем ще се отслужи без миряни

Рождественската Литургия във Витлеем, на която присъстват голям брой хора от Западния бряг, ще се проведе тази година без присъствието на миряните поради ограниченията заради COVID-19, каза палестинският президент Махмуд Абас.

Всяка година стотици палестинци и чуждестранни поклонници отиват в полунощ в църквата “Св. Екатерина” до базиликата “Рождество Христово”, мястото – където Иисус е роден според Свещ. Предание.

„Поради пандемията и заради безопасността на всички, полунощната служба ще се извършва само в присъствието на духовенството и ще се излъчва от телевизия “Палестина” по целия свят“ – каза Махмуд Абас по време на среща с църковни служители в Рамала, седалището на Палестинската автономия.

По-рано тази седмица Палестинската автономна власт постави отново под карантина някои провинции на окупирания Западен бряг и удължи нощния комендантски час в почивните дни в цялата страна.

На 5 декември тази година коледното дърво на Витлеем бе осветено без присъствието на християните пред църквата „Рождество Христово“.

Палестинското министерство на здравеопазването официално регистрира над 78 000 случая на COVID-19 и близо 740 смъртни случая на пациенти с COVID-19 в Западния бряг.

Orthodox Times

Posted in Новини от света

Вижте още: