Меню Затваряне

Учени от Руската академия на науките изследват зло ли е съществуването на ада

Институтът по философия на Руската академия на науките (РАН) е похарчил 742 хиляди рубли за изследването „Зло ли е съществуването на ада”. Това сочат данни от сайта за обществени поръчки, съобщава rbc.ru, цитирайки сайта за обществени поръчки на Руската федерация (тук).

Поръчката е била изпълнена през октомври, 2021 г. като за неин единствен изпълнител е посочен Игор Каспаров (доцент, кандидат по философия, който работи във Воронежския държавен медицински университет „Н. Н. Бурденко“ и Висшето училище по икономика.

Освен това, според уебсайта за обществени поръчки, Институтът по философия на Руската академия на науките е похарчил:

  • 667 хиляди рубли за на научната работа „Алексиус Майнонг и австрийската философия на ХІХ – началото на ХХ в.: Основни идеи и късни схоластични корени”. Договорът е изпълнен преди повече от седмица.
  • 742 хиляди рубли са отпуснати за изследването „Безполезна ли е свободата и проблемът за ада”. Като единствен изпълнител на обществената поръчка е посочен Александър Мишура (д-р, преподавател във Висшето училище по икономика на Националния изследователски университет). Договорът е изпълнен през октомври.
  • 686 хиляди рубли са отпуснати за изследването на Богдан Фаул „Релационното измерение на проблема за злото и мистичната теодицея”.

„Всичко това е в рамките на закона, в рамките на гранта (отпуснатата безвъзмездна помощ), хората спечелиха конкурса и там всичко беше разпределено от Руския научен фонд“, казват от Института по философия на Руската академия на науките, когато са били помолени да коментират пред rbc.ru изследването „Зло ли е съществуването на ада“.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: