Меню Затваряне

САЩ и Франция обявиха, че Израел не стои зад атаката над болницата в ивицата Газа

Френската военна разузнавателна агенция обяви, че Израел не стои зад удара над болница в ивицата Газа. Вероятната причина за смъртоносната експлозия в арабската болница Ал-Ахли е заблудена палестинска ракета, съобщава Ал-Джазира.

От агенцията посочват, че няма данни Израел да е насочил ракетен удар към лечебното заведение. Според висш френски военен служител размерът на експлозията съответства на ракетите, използвани от палестинците, и кратерът на удара е бил твърде малък, за да бъде причинен от израелска ракета.

Оценката на френското разузнаване допълва вълната от твърдения и насрещни твърдения за взрива в болницата, който предизвика протести в Близкия изток.

Палестина и Израел се обвиняват взаимно за удара срещу болницата, при който загинаха стотици души.

Припомняме, че по-рано САЩ също излязоха с позиция, че Израел не е отговорен за удара срещу болницата в ивицата Газа. Длъжностни лица заявиха, че първоначалните доказателства, събрани от разузнавателната общност на САЩ, предполагат, че ударът по болницата е дошъл от ракета, изстреляна от палестинската групировка „Ислямски джихад“.

Междувременно днес израелските военни сили публикуваха допълнително данни, че от началото на конфликта с „Хамас“ в сектора Газа са се приземили поне 450 ракети, които са били пуснати всъщност по израелска територия, но не са достигнали целта си.

————

Източник: News.bg

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: