Меню Затваряне

Свещеници дариха днес кръв за болни от COVID-19 пациенти

Свещеници от Софийската епархия се включиха в инициативата на Военномедицинска академия (ВМА) “Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, съобщават от пресцентъра на ВМА.

В Деня на християнското семейство свещенослужители, заедно със свои близки, дариха кръв безвъзмездно за нуждаещите се пациенти.

ВМА периодично организира кампании с цел насърчаване на безвъзмездното кръводаряване. А идеята е ясна – благодарност към дарителите и приобщаване на други към благородната кауза.

Кампаниите имат за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.

В условията на пандемията от COVID-19 бе разгърната активна кампания за набиране и на дарители на реконвалесцентна плазма. В следващите дни свещенослужители, преборили коварното заболяване, също ще се включат в тази инициатива на Цeнтъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Извън акциите, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

По материали от bgonair.bg

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: