Меню Затваряне

Семинар за доброволци на “Дякония и мисия”

Фондация „Дякония и мисия“ организира еднодневен онлайн семинар за доброволци, които желаят да се включат в дейностите ни с възрастни хора и хора с умствена изостаналост. Обучението ще се проведе на 18 декември 2021 г. (събота) от 9 до 17 ч. чрез платформата ZOOM в три модула: теоретичен, практически и споделяне на добри практики.

Поканата ни е отправена към:

  • студентите (от бакалавърските и магистърските програми) по Теология и Църковни изкуства, докторантите в Православния богословски факултет;
  • завършилите специалностите на ПБФ (включително специалност Теология и социално служение);
  • хората, готови да дарят от своето време в служение на ближния.

Целта е след преминаване на обучението доброволците да изнасят кратки беседи и да се срещат с възрастните хора в Дома за стари хора във Велико Търново, Дневния център за стари хора, клубове на пенсионера и инвалида, Защитени жилища за лица с умствена изостаналост и да подпомагат доброволческите инициативи на фондацията.

Богословието не е теоретична дисциплина, а е практика, начин на живот!

Желателно е доброволците да живеят във Велико Търново или околни селища (Горна Оряховица, Дебелец, Килифарево), тъй като дейността на фондацията е регионална.

Можете да се запишете за участие в семинара и в доброволческата ни програма като попълните формуляра след текста. Участието в семинара е безплатно.

Срок за записване – 14 декември 2021 г.

Потвърждаване на заявките за участие – 15 декември 2021 г.

Формуляр за онлайн записване можете да изтеглите от сайта на Дякония и мисия.

Posted in Дякония и мисия, Епархийски новини, Новини

Вижте още: