Меню Затваряне

Сливенска митрополия ще се включи в инициативата „Социална свързаност и подкрепа“ със семинар в Бургас

Сливенска митрополия, Община Бургас, Министерство на труда и социалната политика (МТСП), Фонд „Социална закрила“ и Сдружение „Св. Богородица“ организират семинар „Социална свързаност и подкрепа“, който ще се проведе в гр. Бургас на 17 и 18 юни 2024 г. в Гранд хотел „Приморец“.

Това съобщава Сливенска митрополия на своята страница във Facebook.

Целта на семинара е повишаване информативността на местните поделения на Българската православна църква относно възможностите за предоставяне на социални услуги и обмяна на опит, както и реализирането на проекти на територията на Сливенска епархия за социално подпомагане.

Българската православна църква е активен участник в тази съвместна инициатива заедно с Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Семинарът в Бургас е част от цикъла обучителни семинари по новата програма за подкрепа на църковни социални инициативи, която стартира с първи семинар в София, открит от наместник-председателя на Св. Синод Врачанския митрополит Григорий. Програмата продължи с двудневен семинар в Русе, открит от Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум. Третият семинар ще бъде открит от Сливенския митрополит Арсений в Бургас.

В програмата като лектори участват и ръководителите на Магистърската програма „Църковно социално дело“ в Богословския факултет на Софийския университет, която е създадена през 2013 година във връзка със Споразумението за сътрудничество в социалната сфера между Българската православна църква и МТСП. Повече за магистърската програма вижте тук: С обучителни семинари стартира нова програма за подкрепа на църковни социални инициативи • Християнство.бг (hristianstvo.bg)

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: