Меню Затваряне

Служебният кабинет на Димитър Главчев ще осигури финансови средства за дейностите на НСРОБ

Министър-председателят Димитър Главчев изрази готовност служебният кабинет да осигури финансови средства, с които да бъде подпомогната дейността на Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

„Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) е успешен пример как трябва да съжителстват различните религии“, заяви министър-председателят по време на срещата си с представители на Съвета днес. Представител от страна на БПЦ е Мелнишкият епископ Герасим.

В хода на срещата премиерът е запознат с дейността на НСРОБ през изминалите няколко години, като на срещата е подчертано, че моделът, по който е създадено сдружението е уникален и в последствие е възприет и в други европейски страни. Целта му е да съдейства за постигането на общите цели за добруването на българските граждани.

Премиерът Главчев приветства активността на сдружението в подкрепа на инициативи за междурелигиозен диалог и толерантност. Министър-председателят изрази готовност служебният кабинет да осигури финансови средства, с които да бъде подпомогната дейността на  Националния съвет на религиозните общности в България.

НСРОБ е създаден през 2008 г. със съдействието на Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет. Негови учредители са Българска православна църква, Мюсюлманско изповедание, Арменска апостолическа църква, Централен израилтянски духовен съвет, Обединени евангелски църкви и Католическа екзархия.

Posted in Новини, Новини от страната