Меню Затваряне

Споделената надежда от деца за дете

Ани Вълева

В средата на месец февруари стартира творческата работилница „Благовещение в образ и слово“, организирана от Неделното училище и Ателието по иконопис към храм „Света Троица“ – Стара Загора. Поводът бе големият християнски празник Благовещение и възможност децата да въплътят знанията си в художествени и литературни творби, от които струи духовна радост.

Участие взеха децата от енорията на „Св. цар Борис-Михаил“- град Сливен, подготвени от Ани Вълева – богослов, творец и създател на „Ангелофания от хартия“ и Мария Белчева – художник.

Шест творби на тема „Благовещение“ бяха изпратени в срок, отличени с впечатляващи художествени достижения и изложени в навечерието на Благовещение в храм „Света Троица“ – Стара Загора.

В Третата неделя на Великия пост – Кръстопоклонна, след Литургията, децата получиха грамоти за участието си, подаръци и лакомства. Заради големият интерес към рисунките на децата от „Св. цар Борис-Михаил“ и съпричастността към дейността на енорията на храм „Света Троица“, дарихме творбите за Великденския базар „Събираме надежда за Ромина“.

Мария Белчева също се включи в благотворителния базар като дари нейни лични творби. От благата вест към надеждата и светлината от Възкресението.

Posted in Децата в Църквата, Мисия

Вижте още: