Меню Затваряне

Патриарх Порфирий се срещна с посланика на Великобритания в Сърбия

На 23 март Сръбският патриарх Порфирий прие посланика на Великобритания в Патриаршията в Белград, съобщава официалният сайт на Сръбската патриаршия.

Патриарх Порфирий благодари на посланик Маклауд за посещението и поздравленията по повод избора и интронизирането на главата на Сръбската православна църква, също така и специално благодари за работата й за подобряване на отношенията между Сърбия и Великобритания, като подчерта, че всестранното развитие на сръбско-британските отношения особено укрепва сърдечните отношения, които традиционно съществуват между Сръбската православна църква Англиканската църква.

Патриархът напомни за историческото посещение на принца на Уелс в Сръбската патриаршия през март 2016 г., както и за посещението във Великобритания на покойния сръбски патриарх Ириней през октомври същата година.

Патриарх Порфирий подчерта, че вратите на патриаршеския дом са отворени за членовете на англиканската общност в Сърбия, които от десетилетия се молят на празника на слизането на Св. Дух върху апостолите в патриаршеския параклис “Св. Симеон Мироточиви”.

Посланик Маклауд благодари на сръбския патриарх Порфирий за топлия прием и му пожела успешно да управлява кормилото на Сръбската църква.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: