Меню Затваряне

Столичният храм „Св. Андрей Първозвани“ обявява конкурс на тема „Рождество Христово“

Нина Климукова

Столичен храм „Св. ап. Андрей Първозвани“,  Aтелие – галерия „Арт Муза“ и със съдействието на Сдружение за социални и културни инициативи (ССКИ) – София, с благословението на иконом Стилян Табаков, обявява конкурс на тема „Рождество Христово“.

Наближава вторият по значимост християнски празник. Нека се подготвим за него с рисунки, които да представят християнската същност на голямото събитие, а не дядо Коледа, елхата с подаръците и зайчетата в гората (те могат да присъстват, но без да изместват темата за светлото Рождество). Размерът на рисунките и материалите за изпълнение са по избор. Могат да участват деца от 3 до 19 години и пораснали над 19 г. с до две рисунки в съответните възрастови групи:

1. От 4 до 6 години;

2. От I до IV клас;

3. От V до VII клас;

4. От VIII до XII клас;

5. Над 19 години;

Рисунките да се изпращат до 01.12.2022 на фейсбук страница: „Конкурс Рождество Христово“ за журиране на първи етап. Напишете в лично съобщение трите имена, възраст на автора, име на рисунката, техника и размери, адрес – пощенски и електронен, име на школата или ръководителя, ако има такива. Най-хубавите рисунки, съобразени с условията на конкурса и изобразяващи най-добре православният християнски характер на празника, ще бъдат качени на фейсбук страницата на конкурса и на галерия „Арт Муза“. Класираните участници ще бъдат уведомени със съобщение във фейсбук и имейл и трябва да изпратят до 12 декември 2022 рисунките на адрес:

София, Офис Еконт, ул. “Г. С. Раковски“ 79-81,  за Николинка Климукова, 0877 544 662 за провеждане на втория етап на конкурсa.

След литургия на 18.12.22 ще се връчат наградите и ще се открие изложба в храм „Св. ап. Андрей Първозвани“ с наградените рисунки. Всички участници, които отговарят на условията на конкурса, ще получат грамота за участие и диплом за наградените и за ръководителите на школи, които ще бъдат връчени лично на откриването или ще бъдат изпратени в онлайн вариант на ел. поща на участника.

Моля, желаещите да получат грамота, да го заявят и да посочат адрес за изпращане. Участниците, които ще получат грамоти и дипломи на тържеството на  18.12.22 г., да го заявят на имайл или на фейсбук страницата.

Наградените творби остават за организаторите на конкурса и участват в благотворителен базар.

Конкурсът ще се проведе на два етапа:

1. Изпращане на рисунките на фейсбук страница:„Конкурс Рождество Христово“ до 01 декември 2022 г.

1.2. Журиране до 6 декември и обявяване на резултатите.

2. Изпращане до 12 декември 2022 на наградените рисунки за участие в изложбата на адрес: София, Офис Еконт, ул. “Г. С. Раковски“ 79-81,  за Николинка Климукова, 0877 544 662  

3. Изложба и награждаване на 18 декември, неделя след литургия.

Нина Климукова: 0877 544 662 – вечер след 19.00 ч.

Email: art_muza@abv.bg

Facebook: Галерия Арт Муза

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: