Меню Затваряне

Съобщение за реда на получаване на новите учебници по Религия

Поради запитвания на читатели как да получат новите учебници по Религия–Християнство–Православие, съобщаваме, че Синодалното издателство ги разпределя до митрополиите, а митрополиите ги доставят (по духовните околии чрез архиерейските наместничества) до учителите и сформираните групи по СИП Религия, занимания по интереси или неделните училища.

Някои от митрополите вече са уведомили на сайтовете си, че подготвените от Св. Синод и одобрени от Министерство на образованието и науката учебници по Религия-Християнство-Православие от 1-ви до 12-ти клас вече са отпечатани и налични в съответната митрополия.

Преподавателите трябва да заяват необходимото количество учебници чрез приложен формуляр, който се изтегля от сайта на митрополията изпраща се на посочения електронен адрес или се подава в канцеларията на митрополията. Засега прием на заявления са публикували на сайтовете си Софийска и Варненска митрополия.

Ако в задграничните епархии снабдяването е недостатъчно (поради строгите мерки по време на пандемията някои от задграничните енории не успяха да се снабдят с необходимите учебници), запитване може да се направи и в съответните консулски служби, тъй като те подпомагат образователните дейности на църковните училища сред българите в чужбина.

Електронният вариант може да видите на този линк.

Електронен вариант на учебниците по Религия–Християнство–Православие (bg-patriarshia.bg)

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: