Меню Затваряне

Нелегално събиране на средства в Старозагорска епархия

Старозагорска св. митрополия съобщава, че в канцеларията е постъпил сигнал за лица, представящи се за служители на БПЦ-БП, които са събирали дарения за изграждане на манастир на името на “преподобна Стойна” в с. Пъстрен.

Във facebook е създаден профил „Параклис Св. Стойна Преподобна“, в който ежедневно се публикува призив за нуждата за средства за строежа, споделени са снимка на нотариален акт за продажба на недвижим имот, снимки от служби и други. Обявено е също, че основният храм ще носи името „Св. Народний Български Святий“, в който ще се почитат Стойна Преподобна, Васил Левски, дядо Добри, Ванга и дядо Влайчо. По непотвърдена информация лицето, което се е заело с дарителската кампания е с 12 присъди и скоро е излязло от затвора.

Във връзка с това Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан известява, че „от Старозагорска митрополия, никога не бихме си позволили да искаме финансова помощ, без решение на Старозагорския епархийски съвет, по общоприетия начин“, а също и че замесените с инициативата лица нямат нищо общо с БПЦ-БП и със Старозагорска епархия.

Ако християните желаят, могат да се включат в обявените дарителски кампании на сайта на Старозагорска митрополия.

Източник: Старозагорска митрополия

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: