Меню Затваряне

Тайната вечеря и ние

Беседа на Анна Мусан-Леви

Тайната Вечеря и Църквата. Какво представлява Тайната Вечеря и какви условия са нужни за нейното извършване? Какво трябва да направим, за да бъдем участници в нея? Как да се молим по време на карантина? Една прекрасна беседа за нашето участие в Евхаристията и  отношението ни към св. Причастие, за любовта на християните към ближния по подобие на Христовата любов към човешкия род, за богослужението онлайн и за домашната църква и нейното значение, особено днес, в условията на пандемия. 

Анна Мусан-Леви е родом от Москва, премества се в Йерусалим с родителите си и живее там от двадесет и пет години. По професия е музикант.

Омъжена е за коренен жител на Йерусалим, Рафаил Мусан-Леви, потомък на древно еврейско семейство, който владее руски език. В началото на 2000-те той съзнателно приема православието.

Рафаел и Анна Мусан-Леви имат четири деца.

И двамата работят като водачи на поклонническата служба в Радонеж и постоянно си сътрудничат с православния телевизионен канал “Союз”.

Анна Мусан-Леви е автор на документалните филми “Свети Сава. Завръщане”, “Иерусалим и съвременният човек”, “Домът на хляба или един ден с Абуна Спиридон”, “Православните израилтяни. Живот с кръста” и редица програми на тема “Вдъхновение от Светите земи”. Тя е съавтор и на поредицата Pilgrims-ONLINE и много други.

От настройките в долния десен ъгъл можете да включите автоматичен превод на български език.

Тайната вечеря и ние

Posted in Беседи, Видео беседи, Еклисиология, За Св. Причастие, Проповед

Вижте още: