Меню Затваряне

Трети събор в подножието на Църногорския манастир

Под крилото на Гигинския манастир, в самото му подножие, в сърцето на Граово, за трети път ще се проведе Църногорският събор “В сърцето на Граово”. Изключително тежката ситуация с възникналата пандемия от COVID-19, попречи миналата година съборът да се състои. Изключително тежката ситуация с възникналата пандемия от COVID-19, попречи миналата година съборът да се състои.

Тази година, по традиция от предходните два събора, организаторите “Обединени български животновъди” са подготвили отново богата програма, която да зарадва хилядите посетители в двата дни на празника.  Третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” ще се проведе в дните 3 и 4 юли – събота и неделя.

Съборът събира в хармоничен микс културата, бита, традицията и най-ценното – духа на Граово. Посетителите ще се зарадват на фолклорна програма, майсторски ателиета, възстановка на българско традиционно село и изложба на местни породи животни, ще привличат гостите на събора. Животновъдството е традиционен граовски поминък и не случайно е един от главните акценти в програмата. Стопаните на местни породи ще покажат своите постижения в днешни дни, като демонстрират най-добрите екземпляри от своите стада. Близо 30 хиляди души, от цялата страна, са посетили първия събор край Гигинския манастир “Св. безсребреници Козма и Дамян”.

Специални гости ще са изпълнителите от Ансмабъл “Филип Кутев”, които честват 70 години от създаването си. Заедно с тях на сцената ще са Ансамбъл “Граовска младост, оркестър “Средец” и “Ансамбъл Граово”.

По материали от Агро Журнал бг

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: