Меню Затваряне

Убит е 72-годишен свещеник по време на обстрел на храм в Херсонска област

Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак съобщи във вторник, 13 юни, за обстрела от руските окупационни сили на село Билозерка в Херсонска област. Според Ермак по време на обстрела един от снарядите е ударил двора на храм „Св. Йоан Предтеча“ и е убил 72-годишния свещеник прот. Николай Палагнюк. Свещеникът е загинал в момента, когато е раздавал на територията на храма хуманитарна помощ на пострадалите от наводнението жители.

Междувременно пресслужбата на Генералната прокуратура съобщи, че става дума за село в Билозерската териториална община на Херсонска област. Под процесуалното ръководство на Олешковската районна прокуратура е започнато досъдебно разследване по факта на нарушение на военните закони, съчетано с умишлено убийство (част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна), се казва в съобщението на Главната прокуратура.

По-рано този ден началникът на областната военна администрация Херсон Александър Прокудин съобщи за обстрела на областния център от руските войски и призова всички граждани незабавно да се приютят.

Преди два дни руските войски са открили огън в гръб по местни жители, които са се опитвали да се евакуират; най-малко 23 души са били ранени по време на евакуация от наводнени населени места.

Posted in Новини, Новини от света, Християнство и война

Вижте още: