Меню Затваряне

Ученици, родители и учители заедно отбелязаха Деня на християнското семейство

Наташа Войкина

„Седмица на християнското семейство“ в ОУ „Отец Паисий“ с. Софрониево, Община Мизия обедини ученици, учители и родители да бъдат изпълнени с ентусиазъм и надежда. В четвъртък (24 ноември) те бяха заедно във фоайето на училището, като първо изслушаха слова за Въведение Богородично от водещата, а също и за св. Екатерина от друг педагог.

„Двете образовани млади жени – Майката Божия  и Александрийската девойка  – лекар, както и много от християнските светци са вдъхновявали и ще вдъхновяват през всички времена семейството и училището  да бъдат сплотени за преуспяване  в овладяването на    научните знания и добродетели“ – отбеляза в словото си лекторът. 

 „Багрите на есента – с мама и татко творим и се храним здравословно“ бе мотото на инициативата тази година. За празника учениците подготвиха пана, рисунки, сувенири, венци и карнавални костюми. Споделиха с всички  оригинални и здравословни идеи, преди всичко постни, които изглеждаха като произведения на изкуството. Музика и песнички за семейството, подбрана от преподавател по народни танци, звучеше през време на вълнуващите мигове на заедност. Празникът завърши с връчване на грамоти  от директора Йорданка Цветкова на всички ученици и техните семейства.

ОУ „Отец Паисий“ – с. Софрониево 

Posted in Епархийски новини, Мисия, Новини

Вижте още: