Меню Затваряне

Благотворителен базар на децата от храм “Света Троица” – Стара Загора

Събираме надежда за Ромина

Надеждата е като любовта – когато я споделяш с другите, расте и се умножава. Понякога приема странни форми: буркан за съкровища, вълшебен книгоразделител или индианско яйце с пера… Всичко това ще намерите на Великденския базар, който организират децата от енорията на храм „Света Троица“ – Стара Загора. Там е като в онова магазинче:

Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал… познайте какво?

Надежда. Надежда за всички1Цитатите са от „Надежда“ на Джани Родари, в превод на Валери Петров..

Събираме надежда за Ромина – болното момиченце, за което ви разказахме преди време и което в момента, също и с вашата помощ, се лекува в Германия. „Купете! С отстъпка за вас! Всеки трябва надежда да има!“ А надеждата няма цена. Нито стоките, в които сме я облекли. Вземете от базара, каквото си харесате, и оставете толкова, колкото можете. Сега е времето за надежда – иде Възкресението на Спасителя.

Децата от Неделното училище и Ателието по иконопис към храм „Света Троица“ – Стара Загора, благодарят на всички, които им помогнаха в подготовката на благотворителния базар: на своите връстници от енорията на храм „Св. цар Борис-Михаил“ – Сливен, ръководени от Мария Белчева и Ани Вълева; на възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа в Стара Загора; на малкия Момчил Тенев от 3-та група на детска градина „Кипарис“, който специално дойде да се труди в ателието; на Гергана Кочева и Руска Донева от ОУ „Стефан Караджа“ – Стара Загора; на презвитера Радослава Желязкова, учител в детската градина в с. Хан Аспарухово; и не на последно място – на своите неуморими съмишленици и генератори на идеи: Елена Гинзарова и Иванка Петрова. Благодарим ви от сърце!

  • 1
    Цитатите са от „Надежда“ на Джани Родари, в превод на Валери Петров.
Posted in Децата в Църквата, Епархийски новини, Мисия, Новини

Вижте още: