Меню Затваряне

Чеченци „освобождават“ Мариупол с викове: „Аллаху акбар!“

Докато боевете в Мариупол,Градът на Дева Мария“, както го наричат, продължава между украинци и руснаци, ислямистки чеченци, воюващи заедно с руснаците, се снимат в руините на града, викайки „Аллаху Акбар“, пише Orthodox Times. Това не оставя никакви съмнения относно целите на тази война, която се води за изтребление на украинския народ с всякакви средства, включително и с чеченските милиционери, известни със своята жестокост към християните. Припомняме, че руският патриарх Кирил, който благослови тази война и я нарече „метафизична“, подкрепя изцяло действията на руския президент Владимир Путин, по чиято заповед действат ислямистките чеченски войници (както се чува във видеото).

Според видео, което чеченският лидер Рамзан Кадиров е публикувал в личния си акаунт в Telegram, ислямистките войници позират на бойното поле, докато руините на Мариупол са зад тях, държат знамена и крещят „Аллаху Акбар“ („Аллах е велик“).

Прави впечатление, че тези събития се случиха през Страстната седмица за православните християни и въпреки факта, че генералният секретар на ООН Антонио Гутиереш призова за прекратяване на военните действия и за четиридневно „хуманитарно прекратяване на огъня“ по повод православната Пасха.

„Вместо да празнуваме новия живот, тази Пасха съвпада с руската офанзива в Източна Украйна“, подчерта генералният секретар на ООН.

Отговорът на Русия на това предложение на ООН беше да изпрати ислямистки бойци да превземат „Града на Дева Мария“ в православната съседна Украйна.

Журналистът на Wall Street Journal Ярослав Трофимов, коментирайки това видео, пише: “Под звуците на “Аллаху Акбар“ градът, основан някога от гърци, бягащи от Османската империя, беше „освободен“ от жителите си от чеченските милиционери на Путин. Какъв обрат в историята“.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: