Меню Затваряне

Вселенският патриарх Вартоломей беше ваксиниран срещу COVID-19

Днес, на 28 януари (четвъртък) Вселенският патриарх Вартоломей е бил ваксиниран срещу COVID-19 в университетската клиника в Истанбул.

По този повод той благодари на медицинския и сестринския персонал на клиниката, както и на всички техни колеги по света, за саможертвата им в борбата за лечение на пациенти и подкрепата на техните близки.

Вселенският патриарх насърчи вярващите да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 възможно най-скоро, за да да бъде спрян този смъртоносен вирус.

Припомняме, че наскоро в интервю на въпрос дали ще бъде ваксиниран, патриарх Вартоломей заяви: “Разбира се, че ще бъда ваксиниран. Освен това мисля, че моята възраст го изисква. Почти на 81 години съм, така че принадлежа към възрастовите групи, които трябва да бъдат ваксинирани. Но това е не само въпрос на необходимост или избор, но и отговорност към ближните. Ето защо се надявам скоро голяма част от световното население да бъде ваксинирана, за да спре разпространението на смъртоносния вирус. Разбира се, дотогава всички трябва стриктно да спазваме защитните мерки, за да не оплакваме повече жертви”.

Източник: Orthodox Times

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: