Меню Затваряне

52 деца от ОУ”Васил Левски” в Разград с награди от православна общност в Испания

52 деца от ОУ “Васил Левски” в Разград получиха награди от православна общност в Испания. Отличията са за участие на учениците от втори, трети и четвърти клас в конкурс за рисунка, посветена на Рождество Христово, съобщава страницата на училището.

В конкурса със сюжети за Рождественското тайнство са се включили както ученици от групите за изучаване на религия в училище, така и деца, които обичат да рисуват и темата им е харесала.

Сред тях има момичета и момчета както от християнски, така и от мюсюлмански семейства или на родители атеисти, обясни преподавателят по религия Илиян Чолев. Сред 52-те рисунки със специална награда е отличана работата на Моника Петрова от II “б“ клас.

Резултатите от конкурса бяха официално обявени на 22 юни, когато Църквата почита Деня на Свети Дух и отбелязва датата на създаването на най-старото международно общество в света – Христовата Църква, основана 50 дни след Възкресението на Иисус Христос през 33 година от Новата ера. Това е трето поред участие на ученици от ОУ „Васил Левски“ в инициативи на Православната църква в Испания. Заради доброто сътрудничество тази година епархийската управа в Севиля е наградила с диплом и училищното ръководство.

Диплом получават и преподавателите по религия и изобразително изкуство Илиян Чолев и Албена Кирилова, както и учителите от начален етап Елка Колева, Снежанка Иванова, Силвия Димитрова, Севдалина Маринова и Лидия Горчева, чиито ученици са представили рисунки пред конкурсното жури.

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: