Меню Затваряне

За нас

fish2
Автор на логото: Дарена Георгиева

Християнство.бг е независим портал с рубрики за богословието, проповедта и мисията на Църквата, представя публицистични теми от християнската съвременност и култура и  църковната памет на поколенията, новини от страната и света, свързани с поместните православни църкви и християнския свят. Включва автори и преводни материали на съвременни православни богослови, теми по християнска етика и еклисиология на Църквата, катехизис, агиография, преводи за живота на светци на Църквата преди схизмата, малко познати у нас. Освен новинарска рубрика, сайтът поддържа и категории за дяконията и мисията на Църквата.

Ренета Трифонова поддържа категориите богословие, етика, еклисиология, проповед, мисия, публицистика, новини и блоговете за отец Хараломпос Паподопулос и архим. Павел Пападопулос. Администратор и редактор на Християнство.бг.
Николай Джорев поддържа рубриката Изповедници на вярата през атеистичния режим, администратор на сайта, форума, и страницата в социалната мрежа.

Елисавета Георгиева поддържа новини и събития от руската блогосфера, автор в рубриката Шарени мисли, редактор в Християнство.бг и администратор на страницата в социалната мрежа.
Генади Михайлов е администратор на форума и страницата в социалната мрежа.
Атанас Димитров – Атадим поддържа страницата на Вяра и Дело, която представа издавания от него Бюлетин на II Каварненска енория на храм „Св. вмчк. Георги“. Бюлетинът излиза в хартиен вариант и представя авторски текстове. Освен автор в Християнство.бг и администратор на страницата на сайта, Атадим поддържа и рубриката за поезия Атадим-ки.
Вера Давидова участва с преводи в рубриката Християнство на Запад и по-специално непознатата в България тема Келтски светци. Автор в Християнство.бг.
Мариан Томов е реставратор и графичен дизайнер. Завършил е графичен дизайн в художествената гимназия в Ниш, печатна графика в Художествената академия в Белград и реставрация в Националната художествена академия, София. Работил е като реставратор в Истанбул към Вселенската патриаршия, Света Гора Атон и Солун; като арт-директор в няколко рекламни агенции и координатор програми „Култура и изкуство“ в Американска фондация за България. Владее английски, гръцки и сръбски език. Администратор на Християнство.бг и страницата на сайта в социалната мрежа. Поддържа рубриката Фотография със свои авторски фотографии от Света гора-Атон.
Ани Цветанова Вълева е завършила бакалавърска програма по Теология в Православния богословски факултет на ВТУ “Св.св.Кирил и Методий”. Студент е в магистърска програма “Богословие на личността и обществото”. Енориаш при храм “Св. Цар Борис Михаил Покръстител” в Сливен с предстоятел отец Йоан Петров. Доброволец във фондация “Дякония и мисия” с директор д-р Стефка Кънчева. Интересите й са в областта на библеистиката, догматиката, етиката и социалната дейност на Църквата. Автор в Християнство.бг.