Меню Затваряне

FOX book café ще издаде и дари детски книжки на украинските деца бежанци

Книжарница FOX book café съобщава, че иска да помогне на украинска издателка и да отпечата в България няколко книжки, които да бъдат подарени на децата бежанци от Украйна. Който иска да подкрепи тази инициатива, може да се свърже с тях на страницата им (тук) или да дари средства. Публикуваме целия текст:

Христя Венгринюк (Khrystia Vengryniuk) е украинска издателка, която създава детското издателство “Чорни вивци” (Дитяче арт-видавництво “Чорні вівці”) или “Черни овце”. В момента Христя, която дълги години живее и работи в България и говори чудесен български, е в Украйна и помага с всички сили и средства – събира лекарства, хуманитарни помощи, помага на бежанци.

Тя се съгласи да отпечатаме в България няколко книжки от нейното издателство на украински и предостави безвъзмездно файловете за печат, за да подарим на децата бежанци от Украйна нови детски книги. Разреши ни заедно с Оля Сорока, дългогодишен лектор в Софийския университет и току-що пристигнала в България след началото на войната, да запишем епизоди на украински с нейните книжки в подкаста „Лисиците четат“, за да може книгите да достигнат до всички украински деца, където и да се намират в момента, и да им донесат поне мъничко утеха.

Ето линк към епизодите на украински в подкаста: https://foxbooks.bg/ukrainski-dityachi-knigi-podcast/

Молим Ви да споделите линка към подкаста, за да може да достигне до повече деца в България и навсякъде, където има украински деца.

Какво предстои? Печат на книгите в България. Какво е нужно? За печата на книгите имаме нужда от вашата подкрепа. Можете да дарите средства по банковата сметка на нашата фондация „Книги и деца“.

Фондация „Книги и деца“ Обединена Българска банка

IBAN BG66UBBS80021016698750BGUBBSSF

Можете да направите своето дарение и чрез поръчка от онлайн книжарницата ни тук: https://shop.foxbooks.bg/…/6765-dari-kniga-za-dete-ot…

Ние ще направим пълен отчет на дарените и разходвани средства.

Какво още можете да направите?

На този PayPal можете да помогнете на Христя да продължи да помага на всички нуждаещи се: ivoo.georgiev@gmail.com

Защото всички имаме нужда от подкрепа днес! А книгите променят света и ни напомнят, че доброто винаги побеждава!

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: