Меню Затваряне

Владимир Легойда: “Подрастващите на протестите станаха жертва на манипулация”

Според Владимир Легойда подрастващите, които са участвали в акциите на протеста в Русия на 23 и 31 януари, са станали жертва на манипулация.

Председателят на синодалния отдел за връзките на обществото с Църквата и СМИ на Московска патриаршия Владимир Легойда, участва в радиопредаване, в което говори за причините за повдигнатата вълна на гражданско недоволство, в което са участвали подрастващи, като призова да се усили “възпитателната част” в училищното образование. Според него трябва едновременно да се “приложат всички усилия за това, животът в обществото да се промени към по-добро”. Легойда обаче не казва нищо за причините за рязкото влошаване на живота в Русия.

“Разбира се, много е важно да се слушат младите хора – какво и как говорият, тяхното възмущение често не е свързано с Навални и със задграничните сили, които се опитват да използват ситуацията. Но и децата трябва да осъзнават, че могат да бъдат манипулирани. Има такива политически сили, които работят и влагат огромни средства” – казва Легойда, цитиран от “Интерфакс”.

Официалният представител на РПЦ каза, че от ситуацията могат да се възползват тайнствени “външни сили” само в един случай – ако намерят благодатна почва в Руската федерация. “Задачата на нашето общество се състои в това, такава благодатна почва да няма. По такъв начин, ние стигаме до въпроса за справедливостта, социалното разделение в обществото и др.” – отбелязва Легойда.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: