Меню Затваряне

Володимир Зеленски обсъди с Вселенския патриарх хуманитарната подкрепа за Украйна

В кулоарите на срещата на върха за глобалния мир в Швейцария президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей.

Държавният глава благодари на Негово Светейшество за подкрепата на страната, молитвите за мир и помощта на украинците, пострадали в резултат на руската агресия, съобщава пресслужбата на президента на Украйна.

„Много е важно да сте с нас днес на срещата на върха за мира. Благодаря Ви за Вашата хуманитарна подкрепа, особено по отношение на връщането на украинските деца и размяната на затворници. Това е много важно за нас“, каза Володимир Зеленски.

Президентът изрази и своята благодарност към патриарх Вартоломей за привличането на страните по света за участие в срещата на върха за глобалния мир.

Държавният глава отбеляза усилията на Негово Светейшество да допринесе за развитието и укрепването на Православието в Украйна и диалога с духовенството на страните по света и партньорските държави по този въпрос.

Виж още:

Размяната „всички за всички“ е възможна в рамките на срещата на върха за мир в Швейцария през юни • Християнство.бг (hristianstvo.bg)

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: