Меню Затваряне

Да помогнем на Далия

Вероника Ризова е самотна майка с дъщеричката си Далия, която е на две години. Поради лекарска грешка и тежка асфикция по време на раждането, на 3-месечна възраст майката разбира, че детето ѝ страда от Детска церебрална парализа, спастична квадрипареза 4-та тежка степен със съпътстваща микроцефалия (по-малка глава), огнище на епилепсия, опистотонус (болезнено силен спазъм и извиване на тялото назад) и страбизъм (кривогледство) на очите.

Вероника води 5 пъти в седмица малката Далия на физиотерапия. Сумата, която майката трябва да събира всеки месец за терапевтичните процедури и за престоя им в София, възлиза над 3500 лв. Освен физиотерапиите Далия посещава логопед 3 пъти в седмицата за рехабилитация; отделно – водна, конна рехабилитация и сензорна терапия.

Освен тези процедури, всеки месец Вероника води детето си на рехабилитация в Турция по метода Медек (Metodo Dinamico de Estimulacion Kinesica, което означава „динамичен метод на кинестетична стимулация“). За две седмици цялото пътуване и скъпото лечение ѝ струват 8000 лв. А през половин година Далия посещава и специалист-невролог, както и ортопед в гр. Истанбул, като всяко посещение надхвърля 4000 лв.

Сумата за рехабилитациите и терапевтичните процедури на Далия са непосилни за майката. Ако желаете да им помогнете със средства, може да го направите с банков превод по дарителската сметка.

Дарителска сметка в лева:
Титуляр: Далия Радостинова Ризова
IBAN: BG24STSA93000028977147

Фейсбук страница: Помогни на Дали

Храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“ 3, гр. София организира благотворителен базар в подкрепа на Далия. Той ще се проведе на Цветница (28 април, неделя) в двора на църквата, когато малката девойка празнува своя имен ден. Парите, събрани от базара, ще бъдат дарени на Вероника за лечението на дъщеря ѝ.

Заглавно изображение: Михаела Стоянова

Posted in Мисия

Вижте още: