Меню Затваряне

Камионче за топла храна

Преди една година доброволците от храм “Св. Георги Софийски Най-нови” при Александровска болница започнаха да раздават топла храна, а тази година, заедно с Тивериополски епископ Тихон отбелязаха своя първи рожден ден.

По време на първия локдаун от началото на пандемията, доброволците започнаха да обикалят домовете на възрастни и нуждаещи се хора и да ги снабдяват с храна, пазаруваха и им помагаха.

Близо три месеца доброволците вършеха това ежедневно за хора от цяла София. Сега близо 1 300 души на месец получават храна, която доброволците раздавават всеки вторник, петък и неделя от 18 ч. при спирката на метрото, вляво от арката на Александровска болница. Във всеки от дните за раздаване на храна над 100 души получават своите хляб, ястие и десерт, а някои получават и дрехи. Храната винаги стига за всички и никога не остава, защото доброволците знаят, че дори да е останал пакет, това означава, че някой от нуждаещите се просто закъснява. 

За да могат обаче да помогнат на повече хора, доброволците мечтаят за камионче за топла храна. За тях личен дълг на всеки е да върши добро, ако има повече от една „риза” и повече от един хляб вкъщи, затова те искат да дадат възможност на повече хора лично да се включот в добротворството и да помогнат мечтата им да се сдобият с камионзе за топла кухня да се осъществи, повече нуждаещи се да научат и да дойдат да получат храна, грижа и подкрепа.

Вижте повече на страницата Камионче за топла храна, която са направили доброволците и в репортажа на Габриела Ангелова за BG ON AIR.

Posted in Мисия

Вижте още: