Меню Затваряне

Молитва за избавяне от коронавируса

Господи Иисусе Христе, Сине Божий, Ти си пътувал през градове и села и си изцерявал всяка болест и всяка немощ. По Твоя заповед болните са оздравявали. Ела ни на помощ сега, когато светът е обхванат от болестта на коронавируса, и ни позволи да изпитаме лечебното действие на Твоята любов.

Излекувай болните и заразените, за да възвърнат здравето и силите си и им изпрати добри лекари.

Излекувай всички ни от страха, който пречи да общуваме и да си помагаме взаимно.

Излекувай ни от гордостта, заради която мислим, че сме недосегаеми за всяка болест.

Господи Иисусе, Лечителю на душите и телата, остани с нас в това време на несигурност и скръб.

Бъди с починалите от болестта и упокой душите им в Твоя мир. Закриляй семействата им, болните и заразените. Защити ги от болестта и отчаянието, докато се тревожат и страдат, за да почувстват в сърцата си Твоя мир.

Бъди с лекарите, сестрите, учените и всички, които лекуват и помагат на болните, излагайки себе си на опасност. Дай им Твоя мир и Твоята защита.

Бъди с водачите на всички държави. Дай им проницателност, за да действат с обич и с истинска загриженост за доброто на тези, които са ги избрали. Дари властимащите с мъдрост, за да влагат усилия и средства в дългосрочни решения, които да предотвратяват бъдещи кризи или да ни подготвят за справяне с тях. Изпълни хората на отговорни постове с Твоя мир, за да се стремят към него и в света.

Господи Иисусе Христе, независимо дали сме заобиколени от много или малко болни, у дома или в чужбина, остани с нас, докато се борим и скърбим, стараем се да се подготвим и да издържим. Замени тревогата ни с Твоя мир.

Излекувай ни, Господи!

На Тебе се уповаваме, спаси ни!

Защото Твое е царството и силата и славата, на Отца, и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.

Превод: Сребрина Петрова

Източник: Блогът

Posted in Молитви

Вижте още: