Меню Затваряне

Молитва за призвание към свещенство

“Разпятие”, фрагмент от икона на Павел Жаров

Молитва за призвание към свещенство

Владико на всичко, Ти си ни обещал „Аз съм с вас през всички дни до свършека на света“ (Мат. 28:20) и си ни учил: „Ще съградя църквата Си, и портите адови няма да ѝ надделеят“ (Мат. 16:18).

Имайки предвид това обещание, ние се молим на Твоята голяма доброта да вдъхнови мъже за светото свещенство, служението на Твоята света Православна църква, за да могат те правилно да изпълняват Твоята воля за Твоя народ в днешно време.

Има деца за кръщаване, болни за лекуване и умиращи, за които да се грижат. Хлябът на живота трябва да се раздава и словото Божие трябва да се преподава, греховете трябва да се прощават и да се върши милост в Твое име.

Изпрати на Църквата Си в този час и във всяко време „глинени съдове“ (2 Кор. 4:7), за да бъдат оръдия на Твоето присъствие.

Чуй ни, Господи, и ни помилвай!

Източник: American Carpatho-Russian Orthodox Diocese

Превод: свещ. Траян Горанов

Американската карпато-русинска православна епископия е диоцез на Константинополската патриаршия. Основана е през 1938 г. от гражданите на Карпатския регион на съвременна Словакия, Полша и Западна Украйна. Епархията днес се състои от представители на различни етнически групи. За карпато-русините виж повече тук.

Posted in Молитви

Вижте още: