Меню Затваряне

Критично е състоянието на свещеника, срещу когото беше открита стрелба в Лион

През нощта на 2 ноември се появи информация, че е починал свещ. Николаос Какавелакис, срещу когото преди няколко дни беше открита стрелба в Лион. Отец Николаос е клирик на Галската митрополия във Франция (Константинополска патриаршия). Това съобщава кореспондентът на портала “Credo.Press”. 52-годишният свещеник има три деца.

Според последна информация от 3 ноември сутринта, отец Николаос е още в кома.

Както беше съобщено по-рано, на 31 октомври свещеникът беше прострелян два пъти с пушка в 7-и район на Лион близо до Гръцката православна църква. Говорител на местната православна енория заяви, че инцидентът е причинен от “вътрешен конфликт”. Полицията задържа като заподозрян френския гражданин Жан-Мишел Димойл, който е бивш православен монах и кандидат за депутат от ултрадясната политическа партия Debout la France. По-късно задържаният беше освободен, тъй като няма достатъчно доказателства за вината му, а и здравословното му състояние не позволявало на полицията да го задържи.

Отец Николаос е предстятел на лионска енория на Константинополската патриаршия от 2007 г. По време на неговото служение в тази енория в неговата църква неведнъж е имало сбивания, по време на които свещеникът се обаждал в полицията.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: