Меню Затваряне

Руска ракета е ударила Иверския манастир в Одеса, има и загинало дете

Днес е имало мощна експлозия в Одеса, съобщава РБК-Украйна. Очевидци съобщават, че са видели голям облак дим, но в началото е нямало подробности за нападението.

По-късно тази вечер стана ясно, че руските военни са повредили инфраструктурата и една от сградите на Московската патриаршия в Одеса. Става въпрос за Иверския манастир на Украинската православна църква.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов уточни по националната телевизия, че църквата е повредена и „покривът“ е „съборен“, както и че има загинали и ранени. Атаките продължават и според него са отмъщение за 2 май. Данилов коментира, че е много трудно да се разбере защо руските военни се целят точно в Одеса, за която казват, че толкова обичат.

Депутатът Алексей Гончаренко съобщава, че сред загиналите има и деца. По предварителни данни е загинало едно дете на 13 години, а друго на 17 години е тежко ранено. Същото съобщи на страницата си и Никола Кулеба, президентски комисар по правата на детето от 2014 до 2021 г.

На мястото на обстрела тече спасителна акция.

———–

Източник: ievvlast.com.ua

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: