Меню Затваряне

Син убива майка си заради вярата ѝ в Христос

46-годишната Раша Муклаша

27-годишен мъж от Северен Израел беше обвинен в убийството на майка си и укриването на тялото й миналия месец, след като тя преминала от исляма в православното християнство, съобщава The Times of Izrael.

Според обвинителния лист,  46-годишната мюсюлманка Раша Муклаша през 2006 г. е напуснала съпруга си, прекъснала контактите си с него и петте си деца, преместила се да живее в друг град и е приела християнството.

Възобновила е контактите си с децата след смъртта на бившия й съпруг. Прокурорите твърдят, че нейното обръщане във вярата силно е ядосало един от синовете й – Муад Хиб и е станало мотив за убийството.

Според обвинението Хиб организира среща с майка си на 5 август близо до Назарет с намерението да я убие и да изхвърли останките й. След като взел Муклаша в колата си, той е „удушил починалата с въже или с ръцете си, сам или с други, с намерение да причини смъртта й“, се казва в съдебната експертиза.

След това синът изкопал яма и заровил тялото на майка си, като покрил мястото с камъни и сухи листа, „за да скрие местоположението на тялото и да го направи по-трудно за намиране“, пише в обвинението.

След 26 часа издирване, тялото на жената е било открито от полицаите в планински район близо до река Йордан. Били са арестувани и другите синове на убитата, но в края на разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде съден средният брат Муад Хаб.

Насилието и престъпността са нараснали до рекордни нива в арабските общности през последните години, като 78 арабски израелски граждани са били убити от началото на 2021 г., според данни на нестопанската организация Abraham Initiatives. Други 15 палестинци са били убити на израелска територия. Шест от тези убийства са извършени само през изминалия уикенд.

Posted in Новини, Новини от света

Вижте още: