Меню Затваряне

Състоя се първото събрание за разрешаване на казуса с Мерданския манастир

На 25 август от 18.30 часа се е състояло първото събрание за разрешаване на казуса с Мерданския манастир. В с. Мерданя са се събрали над 100 човека, включително и жители на съседни села като Лясковец, както и хора от Велико Търново. Кметът на с. Мерданя също е присъствал на събранието.

Сред присъстващите е имало много млади хора, които са се включили активно със свои идеи. Обсъдени са проекти за писма до съответните органи, които да помогнат случаят да се разреши, стартира и подписка в подкрепа на изгонената монахиня Доротея.

Подписката ще продължи още няколко дни, като досега са се подписали над 400 души. В началото на следващата седмица ще бъдат изпратени писма до Св. Синод на БПЦ, Великотърновска митрополия, Дирекция „Вероизповедания“ към МС, както и до органи на Европейския съюз за защита правата на човека. Хората, обявили се в подкрепа на монахиня Доротея са готови да излязат на протестни действия пред Великотърновска митрополия, ако майка Доротея не бъде върната в манастира и другите монахини не бъдат отстранени.

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: