Меню Затваряне

Храм „Св. Архангел Михаил“ в гр. Варна възобновява своята милосърдна дейност

След две години прекъсване поради мерките заради пандемията от КОВИД-19, на 10 декември е възобновена милосърдната дейност Трапеза за хора в нужда към храм „Св. Архангел Михаил“ в гр. Варна. Всяка събота в доброволци ще приготвят топла храна и на обяд ще я раздават на хората в нужда, съобщава Архангел.бг.

Трапезата за бедни към храм „Св. Архангел Михаил” започва да действа преди десет години по идея на хора от енорията при храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил”. Тя работи благодарение на дарителите (на продукти и парични средства) и на доброволния труд на хора от енорията при двата храма, които жертват сили и свободно време в почивния ден за това добро дело (виж повече на Милосърдна дейност).

На храмовия празник (8 ноември) кухнята беше осветена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и, след като беше оборудвана с нови кухненски уреди и посуда, вече отново ще работи в съботните дни за полза на нуждаещите се.

В навечерието на Рождество Христово отново започва и милосърдната кампания Енорийска задружност. Хората от Енорийския център при храма ще подготвят пакети с хранителни продукти (около 250), които да раздадат преди празника на нуждаещите се (в това число са хора от енорията и тези, които се хранят в енорийската кухня за бедни).

Събират се само дълготрайни продукти, до 23 декември в храм „Св. Архангел Михаил“ от 10:00 до 17:00 часа (в събота и неделя до 14 ч.) или в храм „Св. Николай Чудотворец” от 08:00 до 17:00 ч.

Всеки, който не е от Варна, или няма време и възможност да купи и донесе продукти, може да помогне с парични средства, с които доброволците да закупят нужното. Даренията също ще се събират в книжарницата на храм „Св. Архангел Михаил” или по банков път:

Банка ДСК, IBAN: BG90STSA93000026427478, BIC: STSABGSF
титуляр на сметката: храм „Св. Николай Чудотворец” Варна
Непременно посочете основание – За милосърдна дейност

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: