Меню Затваряне

Нов йерей на БПЦ е ръкоположен днес в Софийска епархия

На 20 декември, когато Църквата отбелязва празника Предпразненство на Рождество Христово, в столичния храм „Рождество Христово“, ж.к. “Младост” 3, бе отслужена архиерейска св. Литургия и ръкоположен нов йерей на Българската православна църква.

На св. Литургия дяконът Цветан Чиков, дългогодишен преподавател и класен ръководител на випуск 2008 на Софийската духовна семинария, бе ръкоположен за свещеническо служение и получи пълното си облачение от епископ Поликарп, който пожела на новоръкоположения свещеник Бог да му дава постоянство, за да бъде пример в служението и да радва всички. Владиката призова християните: „Нека, застанали пред прага на Рождество Христово, изпълним себе си с любов, смирение и подражание на живота, делата и трудовете на светите богоносни отци, които са сред нас и които, присъствайки в храма със своите свещени образи, ни карат да бъдем с умовете си, със сърцата си, с цялото си същество в царството Небесно.“

В края на светата Литургия владиката прочете и последната молитва за освещаване на елей от извършения в предишната вечер в храма Маслосвет. От утре, 21 декември, свещеници на Софийска епархия ще посещават болничните заведения в столицата с лекуващи се от коронавирус и ще ги помазват с осветения елей за здраве и благословение.

Тук можете да видите и програмата на посещенията в болниците и ковид-отделенията в София.

Източник: Софийска митрополия

Posted in Епархийски новини, Новини

Вижте още: