Меню Затваряне

Митрополит Киприан е с положителен тест за COVID-19

Сайтът на Старозагорска митрополия съобщава, че Старозагорски митрополит Киприан е с положителен тест за COVID-19. Съобщението гласи:

“Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан е дал положителен тест за коронавирус. Владиката е в добро здравословно състояние, под домашно лечение. Всички контактни лица са подадени на РЗИ и също ще бъдат поставени под карантина. В Митрополитския дом и в административната сграда на Старозагорска митрополия е извършена дезинфекция на помещенията. Служителите преминават на дистанционен режим на работа в следващите 10 дни”

На 25 октомври митрополит Киприян заедно с всички архиереи от Св. Синод на БПЦ участваха в избора на Доростолския митрополит Яков в синодния параклис, а на 23 октомври съобщихме, цитирайки местни медии, че Врачанска митрополия е под карантина заради свещеник, който е служител на митрополията и е заразен с коронавирус (тук). Ден по-късно съобщението беше опровергано (тук).

Надяваме се митрополит Киприан да няма усложнения вследствие на инфекцията и му желаем скорошно оздравяване. Да се молим за нашите духовници да преминат през изпитанието без сериозни затруднения със здравето.

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: