Меню Затваряне

Митрополит Николай към Бойко Борисов: “Благословен идещият в името Господне”

“Заради делата ни в полза на вярата и църквата Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ни благослови и подчерта, че всичко направено за църквата е за хората”.

Това написа на 7 юли във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за своята среща с митрополит Николай.

Пловдивският митрополит посрещна Бойко Борисов с думите: “Благословен грядий во имя Господне”, което на съвременен български език означава “Благословен е идещият в името Господне”.

С тези думи народът, виждайки в Христа очаквания Спасител, с възторг размахвал палмови клонки, постилал дрехи, където Той минавал и хвърлял цветя. Деца и народ пеели и възклицавали: “Осанна! Благословен Идещият в име Господне, Царят Израилев” (Иоан 12:13). И хората продължили да пеят и възклицават “Осанна Сину Давидову…” през целия град до храма: “Благословен Царят, Който иде в име Господне! Мир на небето и слава във висините!” (Лук. 19:38)

Жителите на Пловдив обаче посрещнаха бившия премиер със смесени чувства.

“Владиката сподели, че често миряните го питат за кого да гласуват, но тъй като няма право да им отговори директно, той ги съветва да изберат партиите според делата им – дали биха затворили църквите на Великден и Коледа, дали биха се подигравали в телевизионно шоу с Бог, църквата и вярата и дали биха променили Закона за вероизповеданията, който уреди редица въпроси на духовенството и останалите вероизповедания. Негово Високопреосвещенство изрази благодарност и за изградените десетки нови църкви и манастири и за ремонта на съществуващите”, добавя Борисов.

Срещата е отразена в почти всички медии в България, но не е отразена на сайта на Пловдивска митрополия.

Екипът на Християнство.бг оставя видяното и чутото без коментар.

Posted in Новини, Новини от страната

Вижте още: